Je bekijkt nu Gedragscode ‘Promotie- en kennismakingstijd van studentenverenigingen te Amsterdam’ 2021

Gedragscode ‘Promotie- en kennismakingstijd van studentenverenigingen te Amsterdam’ 2021

Op 2 februari jongstleden hebben de rectores magnifici van de VU en de UvA en de rector van de HvA samen met onze Praeses de nieuwe gedragscode ‘Promotie- en kennismakingstijd van studentenverenigingen te Amsterdam’ ondertekend. Wij, als Amsterdamse Kamer van Verenigingen, tekenen deze gedragscode namens onze 24 lidverenigingen. In de gedragscode staan alle regels omtrent de kennismakingstijd (KMT) opgesteld en zijn de promotiemogelijkheden voor de verenigingen tijdens evenementen van de onderwijsinstellingen vastgelegd.

 

Wijzigingen gedragscode 2021

Elk jaar komen de AKvV, de onderwijsinstellingen en de traditionele vijf studentenverenigingen van Amsterdam samen om de gedragscode ‘promotie- en kennismakingstijd van studentenverenigingen te Amsterdam’ te vernieuwen. Hierbij vertellen A.S.C./A.V.S.V., L.A.N.X., NoNoMes, Unitas S.A. en SSRA over hun kennismakingstijd en een cultuuromslag bij hun verenigingen aan de rectoren en directeuren studentenzaken van de onderwijsinstellingen. De belangrijkste wijziging betreft digitale promotiemogelijkheden voor verenigingen. Nu de coronapandemie ervoor zorgt dat we meer dan ooit elkaar ontmoeten in de online sfeer, is digitale promotie ons inziens essentieel. De onderwijsinstellingen zullen met deze aanpassing in de gedragscode digitale promotiemogelijkheden aanbieden. Verder zal het convenant naast de fysieke KMT ook gelden voor digitale en hybride vormen van de kennismakingstijd. Dit gebeurde al, maar is nu formeel vastgelegd. Ook willen we een betere overdracht van dit document tussen bestuurders bewerkstelligen door er een lid over op te nemen in de gedragscode. 

Studentenwelzijn

2 februari jongstleden was anders dan vorige jaren, omdat het ondertekenmoment online plaatsvond. De nadruk van de ontmoeting lag op studentenverenigingen tijdens de coronapandemie en hun rol met betrekking tot studentenwelzijn. Zo is er onder andere aandacht besteed aan maatschappelijke initiatieven, coronaproof activiteiten voor leden en bewustwording van alcoholgebruik. Ook wij vertelden over onderwerpen die ons als AKvV bezighouden en waar we aan werken. De rectoren waren vol lof over de creatieve en innovatieve activiteiten van de verenigingen. Ze erkennen de belangrijke rol die studentenverenigingen en de AKvV vervullen met betrekking tot verbinding van studenten en studentenwelzijn. De positieve samenwerking tussen de verenigingen en de onderwijsinstellingen werd nogmaals duidelijk en wij zetten deze positiviteit graag door!

 

De gedragscode is hier te lezen.

 

–Dit bericht is niet bedoeld voor publicatie elders–