Je bekijkt nu Gedragscode 2019 ondertekend

Gedragscode 2019 ondertekend

Op 5 februari jongstleden hebben de rectores magnifici van de VU, UvA en HvA, samen met onze praeses de nieuwe gedragscode ‘Promotie- en Kennismakingstijd van studentenverenigingen te Amsterdam 2019’ ondertekend.

Wij, als Amsterdamse Kamer van Verenigingen, tekenen deze gedragscode namens onze 25 lidverenigingen. In de gedragscode staan alle regels omtrent de Kennismakingstijd (KMT) opgesteld en de promotiemogelijkheden voor de verenigingen tijdens evenementen van de onderwijsinstellingen.

Wijzigingen gedragscode 2019

Ieder jaar wordt de gedragscode geëvalueerd en opnieuw ondertekend. Ook dit jaar zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in de gedragscode. Zo staat er vanaf heden in de gedragscode dat de meldingsplicht gedurende het hele jaar geldt en dat aspirantleden geen alcohol mogen consumeren tijdens activiteiten met een ontgroenend karakter. Dit werd al door de verenigingen gehandhaafd, maar het staat nu ook zwart op wit. Wij zijn, net als de onderwijsinstellingen en de verenigingen, blij met de goede samenwerking.

Positieve samenwerking

De onderwijsinstellingen, de verenigingen en wij als AKvV zijn geregeld met elkaar in gesprek over de KMT’s. Met het ondertekenen van de gedragscode wordt deze samenwerking wederom versterkt. Tijdens het tekenmoment is uitgesproken dat alle partijen trots zijn op het tot nu toe behaalde resultaat en is benadrukt dat we ons vanaf nu in de gesprekken zullen richten op de positieve samenwerking tussen de verenigingen en de onderwijsinstellingen. Zo kwamen in het gesprek studentenwelzijn, seksuele intimidatie en diversiteit aan de orde als onderwerpen waarin wij elkaar kunnen bijstaan.

 

– Einde Bericht –

Dit bericht is niet bestemd voor publicatie elders.

De GEDRAGSCODE ‘Promotie- en kennismakingstijd van studentenverenigingen te Amsterdam 2019’ is hier beschikbaar.

 

Voor meer informatie kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via de op deze website vermelde kanalen.