Je bekijkt nu Amsterdams Verenigingen Congres (AVC) – 4 juni 2024

Amsterdams Verenigingen Congres (AVC) – 4 juni 2024

Begin juni vindt het Amsterdams Verenigingen Congres (AVC) plaats, gericht op de kennismakingstijd binnen de Amsterdamse studentenverenigingen. Dit congres, georganiseerd door de Amsterdamse Kamer van Verenigingen, A.S.C./A.V.S.V., L.A.N.X., SSRA, S.V.A.A. NoNoMes en Unitas S.A.is verplicht voor diverse leden en bestuurders van deze verenigingen.

Tijdens het congres worden diverse workshops aangeboden om vaardigheden in groepsdynamica te verbeteren en de kennismakingstijd veiliger te maken. De cursussen zijn:

  1. Strafrechtelijke aansprakelijkheid van studentenverenigingen – Jantien Dekkers en Thomas Felix van De Roos en Pen bespreken hoe misstanden en aansprakelijkheid voorkomen kunnen worden.
  2. ‘Stand UP’ Omstanderinterventie training – Aafke Mastenbroek van Fairspace biedt praktische tools voor effectieve interventie in stressvolle situaties.
  3. Middelengebruik en groepsdynamica – Eva Kalis (Jellinek) en Arjaan Wit (Universitair Hoofddocent Leiden) bespreken de invloed van alcohol en drugs tijdens ontgroeningen en bieden handelingsperspectieven.

Dit congres biedt verenigingen en hun leden kans om belangrijke kennis op te doen voor de aankomende kennismakingsperiode.

Het betreft een besloten bijeenkomst.